Köpa Bichon Havanais – Att tänka på

Går du i tankarna om att köpa en Bichon Havanais? Då har du mycket att se fram emot. Det här är en otroligt vänlig och kärleksfull hundras som kommer att älska att vara med på allt du hittar på. Innan du skaffar dig en Bichon Havanais finns det dock en del saker som kan vara bra att tänka på.

Är Bichon Havanais för dig?

Här nedan har vi samlat lite tänkvärd fakta och frågor som du bör fundera på innan du skaffar dig en Bichon Havanais. Det är viktigt att du och den hundras du väljer får ut så mycket av er tid tillsammans.

Sällskapssjuk – Bichon Havanais är en mycket sällskapssjuk hundras som kan må rent av dåligt av att lämnas ensam. Du bör aldrig lämna en vuxen hund mer än 4-5 timmar själv. Det betyder att du kommer behöva vara tillgänglig för hunden mer än att ta ut den på morgonen, lämna den ensam, erbjuda en lunchkissning, för att därefter lämnas ensam igen.

Lever länge – Bichon Havanais lever länge och kan bli mellan 10-15 år. Du måste se till att du kommer att kunna erbjuda det din hund behöver för att må bra, varje dag, under många år. Det kommer att bli en hel del promenader och mycket anpassning, men att äga hund, och speciellt en Bichon Havanais, kommer med ett stort ansvar.

Kräver mycket pälsvård – En Bichon Havanais kräver mycket pälsvård och bestämmer du dig för att hålla pälsen lång så ska hunden kammas varje dag. När det kommer till bad är det 1-2 gånger i månaden som gäller för att pälsen ska hållas fräsch och fri från smuts och tovor.

Går bra ihop med andra – Det här är en mycket positiv egenskap som hundrasen har. Oavsett tik eller hane så går de vanligtvis väldigt bra ihop med andra hundar av samma kön så väl som motsatta. Du kan alltså med fördel ha flera Bichon Havanais så att de kan dra nytta av sällskapet det har med varandra. Du bör dock aldrig låta en till hund ersätta den tid och det sällskap som du som hundägare ska ge din hund.